16 rujna, 2017

Tekuće informacije

Na 1. ploči 5. Dunavskog kupa, naš Ante Ljubičić osvojio je prvo mjesto - čestitke! Inače, naša momčad je, s izuzetkom Lalića i Blažeke koji su izgubili većinu partija odustajanjem ili prekoračenjem vremena, odigrala solidan turnir.

Započeo sam prijevod na hrvatski jezik sustava ilustrirane pomoći novim igračima oko snalaženja na serveru, o kojem sam pisao nedavno. Sustav se za sada nalazi na (teškom za pronaći) linku: https://www.iccf.com/message?message=1008, ali uskoro će ga webmaster premjestiti na puno smislenije i uočljivije mjesto. Dakle, onima koji su odabrali korištenje servera na hrvatskom jeziku već je dostupan prijevod oko 10-ak dokumenata; ostale ću prevoditi kako uhvatim vremena.

Zahvaljujući nešto brojnijem odazivu, sada imamo sasvim pristojnu listu prijavljenih igrača za prijateljski meč protiv Švedske:



No, i dalje je neizvjesno kakav točno sastav ćemo imati - o tome na dnevnoj bazi razgovaram s njihovim predstavnikom - oni, naime, imaju puno igrača ispod 2100, te 2 iznad 2500, itd., pa će biti jako teško složiti sastave sličnog rejtinga na pojedinim pločama.

U međuvremenu, primio sam 21. broj američkog newslettera za prijateljske mečeve, moguće da će nekome biti zanimljivo vidjeti koliko napora amerikanci ulažu u tu vrstu natjecanja (usprkos činjenici da oni svojim igačima naplaćuju 5$ za nastup!) - newsletter izlazi 4 puta godišnje, a ovaj broj donosi moju komentiranu partiju (str. 9) iz meča sa Engleskom.

Objavio: Leonardo Ljubičić

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.